Menu

Mundostories #36 Ο μόνος που έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Μουντιάλ!

Mundostories #36 Ο μόνος που έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Μουντιάλ!

🏆 𝟏𝟔𝟓 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 36 👇 𝚶 𝛍𝐨𝛎𝛐ς 𝛑𝛐𝛖 𝛆𝛘𝛆𝛊 𝛂𝛄𝛚𝛎𝛊𝛔𝛕𝛆𝛊 𝛔𝛆 𝛕𝛒𝛆𝛊ς 𝛕𝛆𝛌𝛊𝛋𝛐𝛖ς 𝚳𝛐𝛖𝛎𝛕𝛊𝛂𝛌 ❗

Τα 52α γενέθλιά του γιόρτασε στις 7 του μήνα ένας εκ των κορυφαίων μπακ που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο ποδόσφαιρο: ο τεράστιος Καφού.

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας να διατηρεί έως σήμερα ένα αμύθητο ρεκόρ που μοιάζει απλησίαστο για όλους τους εν ενεργεία άσους των γηπέδων, καθώς πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη που έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα συνεχόμενους!

Η αρχή έγινε το 1994 στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο νεαρός τότε δεξιός οπισθοφύλακας αντικατέστησε τον Ζορζίνιο στο 21ο λεπτό του τελικού με την Ιταλία. Η παρτίδα κρίθηκε υπέρ των Βραζιλιάνων στα πέναλτι με τη αστοχία του Ρομπέρτο Μπάτζιο (μα και των Φράνκο Μπαρέζι και Ντανιέλε Μασάρο νωρίτερα…).

Το 1998 ο Καφού αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Γαλλία στο Παρίσι αλλά το φινάλε δεν είχε αίσιο τέλος, αφού ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Εμανουέλ Πετί και η παρέα τους επικράτησαν με 3-0 και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.

Το 2002 η Βραζιλία ήταν ωστόσο και πάλι παρούσα. Στα γήπεδα της Άπω Ανατολής κατέκτησε για πέμπτη φορά το Μουντιάλ επικρατώντας των Γερμανών με σκορ 2-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού αλλά και της διοργάνωσης ο Ρονάλντο, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με οκτώ τέρματα. Ο Καφού αγωνίστηκε ξανά σε όλο το ματς και αυτή τη φορά ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο ως αρχηγός της «σελεσάο».

Κοντά στο συγκεκριμένο επίτευγμα φιγουράρει μόνο ο Πελέ, ο οποίος κατέκτησε τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρωταγωνίστησε το 1958 και το 1970 αλλά δεν αγωνίστηκε λεπτό στον τελικό του 1962 λόγω προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε από τη φάση των ομίλων.

Ο Καφού αγωνίστηκε συνολικά 20 φορές σε αναμετρήσεις τελικής φάσης για το Μουντιάλ ενώ παραμένει μέχρι σήμερα ο ποδοσφαιριστής που μετρά τις περισσότερες συμμετοχές με το βραζιλιάνικο εθνόσημο, σταματώντας στις 142.