Menu

Mundostories #38 Η Ιταλία έχει πάρει τον… αέρα της Αγγλίας

Mundostories #38 Η Ιταλία έχει πάρει τον… αέρα της Αγγλίας

Με αφορμή το αποψινό τους αντάμωμα, για το UEFA Nations League, στο άδειο «Μόλινιου» του Γούλβερχαμπτον…

🏆 𝟏𝟔𝟑 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 38 👇 𝚮 𝚰𝛕𝛂𝛌𝛊𝛂 𝛆𝛘𝛆𝛊 𝛑𝛂𝛒𝛆𝛊 𝛕𝛐𝛎… 𝛂𝛆𝛒𝛂 𝛕𝛈ς 𝚨𝛄𝛄𝛌ί𝛂ς

Η Αγγλία, η αλήθεια είναι, δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο αρνητικές παραδόσεις στο γήπεδο. Και την Ιταλία δεν κατόρθωσε να τη νικήσει ποτέ (!) σε τελική φάση, παράδοση που επιβεβαιώθηκε ένα χρόνο πριν, μέσα στο «Γουέμπλεϊ», στον τελικό του Euro 2020: ήττα, στα πέναλτι (πώς αλλιώς…).

Εγγλέζοι και Ιταλιάνοι (sic) έχουν ανταμώσει συνολικά πέντε φορές σε τελική φάση.

Μια φορά ήταν σε όμιλο: 1-0 η Ιταλία στο Euro του 1980 με γκολ του Μάρκο Ταρντέλι στο 79’.

Μια φορά ήταν σε μικρό τελικό: 2-1 η Ιταλία στο Μουντιάλ του 1990, στο Μπάρι. Σκόρερ οι Ρομπέρτο Μπάτζιο (71’) και Σαλβατόρε Σκιλάτσι (86’ πέν.), είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντέιβιντ Πλατ στο 81’.

Μια φορά ήταν σε… κανονικό νοκ άουτ: Ιταλία – Αγγλία 4-2 στα πέναλτι στον προημιτελικό του Euro 2012, μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ.

Μια φορά σε όμιλο: 2-1 η Ιταλία στο Μουντιάλ του 2014, στο Μανάους, με γκολ από Κλαούντιο Μαρκίζιο (35’) και Μάριο Μπαλοτέλι (50’), είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Αγγλία στο 37’ με τον Ντάνιελ Στάριτζ. Ναι, τότε που αμφότερες έμειναν πρόωρα εκτός συνέχειας από Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη!).

Και μια φορά σε τελικό: πέρυσι. Αγγλία – Ιταλία 1-1 με γκολ από Λιουκ Σο στο 2’, Λεονάρντο Μπονούτσι στο 76’ και 3-2 οι «ατζούρι» στα πέναλτι.