Menu

Τι σημαίνει το 4/4 στο Nations League;

Τι σημαίνει το 4/4 στο Nations League;

Η Εθνική μας κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλό της στη League C στο UEFA Nations League και μαθηματικά. Και μπράβο! Τι σημαίνει όμως η εν λόγω πρωτιά;

Πρώτον. Ανεβαίνει από το επόμενο Nations League (2024-25) στη League B, όπου θα έχει και πιο δύσκολους αντιπάλους (π.χ. Σκωτία, Σουηδία, Ιρλανδία κλπ.).

Δεύτερον, ανέβηκε αρκετά στο FIFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας (9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη).

Τρίτον. Αν δεν πάρει την πρόκριση στο Euro 2024 μέσω προκριματικών (από Μάρτιο 2023 ως Νοέμβριο 2023 οι αγώνες) θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να το κάνει μέσω μπαράζ. Όσες ομάδες της League C δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών, θα στελεχώσουν ένα μίνι Final-4 για την πρόκριση.

Τέταρτον. Στα γήπεδα της Γερμανίας προκρίνονται οι πρώτοι δύο των 10 προκριματικών ομίλων, συν τη διοργανώτρια Γερμανία, 21 ομάδες. Οι άλλες τρεις κενές θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ βγαίνουν από τα μπαράζ του Nations League. Που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2024.