Menu

Μπάγερν – Αϊντραχτ. Την έχει… πελάτισσα στο Μόναχο

Μπάγερν – Αϊντραχτ. Την έχει… πελάτισσα στο Μόναχο

Μπάγερν εναντίον Αϊντραχτ στο Μόναχο, χωρίς κόσμο.

Η Μπάγερν έκανε όσα χρειαζόταν, νίκησε 2-0 στο Βερολίνο την Ουνιόν σκοράροντας στο τέλος κάθε ημιχρόνου (40’ και 80’), λύθηκαν τα πόδια της μετά το χαζό πέναλτι των γηπεδούχων, γύρισε με γκολ ο Λεβαντόφσκι για τη 15η νίκη της στα τελευταία 16 ματς, αήττητη από τις 7 Δεκεμβρίου, όλα πρίμα. Λίγο στη συνοχή στέρησε, όπως όμως όλες οι γερμανικές ομάδες μετά τη διακοπή. Πάγια εκτός Τολισό, Ζίλε και Κοουτίνιο.

Η Αϊντραχτ ήταν… σαν μα μη πέρασε μια μέρα. Λες και ήταν κουρασμένη, ύστερα από δίμηνη αποχή, υποδεχόμενη την Γκλάντμπαχ, λύγισε 3-1 στη Φρανκφούρτη δίχως να φανεί ανταγωνιστική αλλά δεν τίθεται θέμα αλλαγών, ούτε αμφισβήτησης του Αντι Χίτερ. Τιμωρημένος ο μέσος Κορ, εκ νέου εκτός ο φορ Πασιένσια.

Σε 107 αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Μπάγερν προηγείται με 58-22-27 (είναι 53-22-22 στην Bundesliga). Επιμέρους στο Μόναχο, στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός είναι 40-6-4: συντριπτικός. Ως γηπεδούχος μάλιστα η Μπάγερν μετρά δέκα σερί νίκες επί της Αϊντραχτ (ενάντια σε καμία άλλη δεν έχει τόσο μεγάλο σερί) ενώ από τότε που μετακόμισε στην «Αλιάντς Αρένα» είναι συνολικά στο 13-1-0 με γκολ 40-6. Βέβαια στον α’ γύρο τη νίκησε, αν το πράξει και τώρα θα έχει επιβληθεί… μέσα έξω της Μπάγερν για πρώτη φορά από τη σεζόν 1976-77!

Οσο για το τελευταίο διπλό; Ήταν στο «Ολίμπιασταντιον» στις 18 Νοεμβρίου 2000 με 2-1, με γκολ των Σουρ και Φιόρτοφτ για την Αϊντραχτ, ο Πάουλο Σέρτζιο είχε ανοίξει το σκορ για τους Βαυαρούς του Οτμαρ Χίτζφελντ, τότε, που έπαιζαν με Καν, Εφενμπεργκ, Κουφούρ, Σφόρτζα, Ελμπερτ, Σαλιχάμιτζιτς κ.α. Εκτοτε 14-1-0, στα 9/15 η Μπάγερν σημείωσε τουλάχιστον 3 γκολ ενώ η Αϊντραχτ σκόραρε στα 6/15.