Menu

Α1 μπάσκετ με… ΠΑΣΟΚ

Α1 μπάσκετ με… ΠΑΣΟΚ

Για όποιον αγαπά το μπάσκετ, τα όσα γίνονται τον τελευταίο καρό με το μέλλον της Basket League είναι επιεικώς αστεία και με ευθύνη πρωτίστως των ΚΑΕ – και κατόπιν της ΕΟΚ. Διότι καλή η καραμέλα περί Βασιλακόπουλου κλπ. αλλά δεν ισχύουν όλα επακριβώς έτσι. Οπότε, my view…:

❗ Διακοπή ίσον παύλα. Ετσι έπρεπε, παντού όπου δεν συνεχίστηκε. Κακώς δίνεται στον Παναθηναϊκό ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν πανηγυρίζει και δεν θα του λείψει.

❗ Γιατί θεωρείται ότι από τη μέση και πάνω το διακοπέν πρωτάθλημα τελειώνει στο σημείο της διακοπής (άρα ο τίτλος στον «εξάστερο»), επικυρώθηκε, ενώ από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω δεν επικυρώθηκε – και δεν υποβιβάζεται κανείς. Απίθανο;

❗ Αν η Basket League θεωρεί ότι Άρης και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πέσουν ποτέ, ας καταργήσει τους υποβιβασμούς και να δίνει, καθιερωμένα πλέον, wild cards.

❗ Ο Χαρίλαος Τρικούπης παίρνει όμως την άνοδο από την Α2 και δίνεται από την ΕΟΚ η δεύτερη θέση στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που έχει εγκαίρως ενημερώσει ότι δεν… θέλει να ανέβει.

❗ Και, τι, αντί για 16 θα παίξουν 15 επειδή, βάσει προκήρυξης, δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης; Ναι, έτσι μας είπαν, έτσι σας το λέμε.

❗ Τηλεοπτικά: θα πάνε πάλι στην ΕΡΤ οι (ας πούμε 13, οι ΠΑΟ και ΑΕΚ είναι στην Cosmote TV) ομάδες και θα ζητήσουν, τι; Αύξηση στα τηλεοπτικά για ένα πρωτάθλημα που έχει πλέον καταντήσει ανέκδοτο; Ανέκδοτο πλην εξαιρέσεων, τύπου Προμηθέα.

❗ Η Α1 έχει εξελιχθεί σε λίγκα των προέδρων. Όταν βάζει λεφτά, όλα καλά. Όταν σταματά, σβήνονται από τον χάρτη! Θυμηθείτε τον ΚΑΟΔ του Βασίλη Τσακτσαρλή, τον Χολαργό του Βασίλη Τσακτσαρλή και την Κύμη του Γιώργου Δρόσου.

❗ Και ο Ολυμπιακός; Αν ήθελε, θα ανέβαινε. Μια απόφαση της ΕΟΚ είναι και σε ψηφοφορία – και γίνεται. Δεν θέλει να ανέβει, ως ήθελε να πέσει πέρυσι. Και δεν θέλει ακόμη και τώρα, που ο Βασιλακόπουλος αποχωρεί (ελέω αλλαγής νόμου και ηλικιακού ορίου).

❗ Α, το κορυφαίο. Στην τρισέλιδη πρόταση για τα κριτήρια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, πρόταση που συνυπέγραψαν 6 από τις 14 ομάδες, αναγράφεται και το να γίνει κουβέντα «για τα φαινόμενα στοιχηματισμού και την προστασία του πρωταθλήματος». Οποιος διάβαζε τη στήλη του Γιάννη Ψαράκη φέτος εδώ στο Foxbet, ξέρει…

Θα μου πεις, ρε Νίκο καλά τα προβλήματα, λύσεις όμως; Φυσικά και υπάρχουν. Κλειστή λίγκα η Basket League, 12 ομάδων, τριών γύρων στη regular season, παρουσία και του Ολυμπιακού αλλά και ομάδων που πληρούν συγκεκριμένα standards: μπάτζετ, γήπεδο κλπ. Κλειστό πρωτάθλημα όμως, με τριετή συμβόλαια. Και ανά τριετία, βλέπουμε τυχόν αλλαγή.

Στο ενσταντανέ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πριν καμιά 30αριά χρόνια, μαζί με έναν θαυμαστή του…


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις24/5/2020