Menu

ΑΕΚ – Μπαρτσελόνα. «Πιάσε τον μ@λ@κ@, όπως κι αν τον λένε!»

ΑΕΚ – Μπαρτσελόνα. «Πιάσε τον μ@λ@κ@, όπως κι αν τον λένε!»

Μιας και έπιασα εκείνο το Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ 7-0, άλλη μια παλιά ιστορία. Μετά την επτάρα η Μπάρτσα έπαιζε με την ΑΕΚ στους «16» του UEFΑ. Ηττήθηκε με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια από γκολ του Λουίς Ενρίκε έχοντας στον πάγκο τότε, μετά την απόλυση του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη, το δίδυμο των Τόνι Σαβέφσκι (που κρέμασε τα παπούτσια του και φόρεσε… φόρμα εν μία νυκτί) και του Ευγένιου Γκέραρντ. Εποχές Netmed, πρόεδρος ο Σιρχάουζ, διευθύνων σύμβουλος ο Στάθης, άλλες εποχές.

Η Μπάρτσα δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο τότε αλλά είχε Ριβάλντο, Λουίς Ενρίκε, Φρανκ ντε Μπουρ, Γκουαρδιόλα, Κοκού, Κλάιφερτ, Ζέντεν και άλλους και τεχνικό τον μετέπειτα τεχνικό της «Ενωσης», Λορένσο Σέρα Φερέρ. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε ύστερα από μια φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση φάουλ του (επίσης μετέπειτα «Ενωσίτη» Ριβάλντο.

Στη ρεβάνς η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Ζήκο και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Ντέμη Νικολαΐδη, μέχρι να έρθει το γκολ του Λουίς Ενρίκε που έκανε με χατ-τρικ ενώ ο Καψής είχε αποβληθεί πριν καν συμπληρωθεί ημίωρο στην αναμέτρηση. Το 5-0 διαμόρφωσαν ο Ριβάλντο και ο Ζεράρδ.

Και, για γνώστες (και μη), ο Θοδωρής Ζαγοράκης έξαλλος κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχε γυρίσει μετά από μια φάση στον Ακη Ζήκο, φωνάζοντάς του «Πιάσε τον Ρονάλντο»!

Το ακούει ο «Ρίμπο», λέει το αμίμητο «I am Rivaldo, not Ronaldo» και ο Ζαγοράκης γυρίζει στον Ζήκο και συμπληρώνει. «Πιάσε τον μ@λ@κ@, όπως κι αν τον λένε!».


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 18/11/2020