Menu

Περιθώρια άλλων λαθών δεν υπάρχουν

Περιθώρια άλλων λαθών δεν υπάρχουν

ΟΑΚΑ, βράδυ Πέμπτης. Σε… νεκρό χρόνο, στο τέλος του ημιχρόνου, ο Νικ Καλάθης βάζει το μοναδικό (στα πρώτα 15) εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού από τις πρώτες 15 προσπάθειες. Αρκετό για να λήξει ισόπαλο πριν τα αποδυτήρια και, στα δημοσιογραφικά, «χτυπιέμαι»: είχα… ποντάρει διπλό ημίχρονο, άσο τελικό. Εξηγώ σε συναδέλφους παραδίπλα για το μικρό υβρεολόγιο που (παρ)άκουσαν, «καλά, χαμένο ήταν, δεν νικάει έτσι όπως παίζει και απόψε» η –κοινή τους- απάντηση. Και δικαιώθηκαν.

Οχι μόνο από τα τρίποντα. Αλλωστε ο «εξάστερος» τελείωσε το ματς με 3/20 και όλα τα εύστοχα από τον Νικ.

Οχι μόνο για την πολυσυζητημένη τελευταία φάση και γιατί πήρε ξανά, όπως στο Λιόν, ο Καλάθης το τελευταίο σουτ, και εκ νέου απέτυχε. Αλλωστε η Αρμάνι είχε απωλέσει, λίγο νωρίτερα, τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη δεύτερη ήττα σε τρία ματς διότι, πολύ απλά, δεν είναι ούτε… Παναθηναϊκός, ούτε είναι η ομάδα που ονειρεύεται ο Πεδουλάκης. Ναι, είναι νωρίς στη σεζόν, ναι οι (πολλοί) νέοι παίκτες θέλουν χρόνο για να αφομοιώσουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά «αλλά» που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

Φερ’ ειπείν, η κίνηση στο παρκέ ώστε να βγει αμαρκάριστος για μακρινό σουτ ο Φριντέτ είναι τόσο μικρή που ο Αμερικανός πανηγύριζε έξαλλα ορισμένα δίποντα που πέτυχε με ατομικές προσπάθειες. Και, στην κρίσιμη τελευταία φάση, ενώ μπήκε στο ματς, δεν πήρε καν την μπάλα.

Προφανώς και, στην τρίτη του… θητεία στον σύλλογο, ο Πεδουλάκης δικαιούται πίστωση χρόνου όπως ο οποιοσδήποτε άλλος κόουτς, έστω και μέχρι… εξαντλήσεως (βλ. Τσάβι Πασκουάλ). Σε ματς που ο αντίπαλος ευστοχεί με 54% στα τρίποντα, που βάζει (και μάλιστα δύο) ο Μπρουκς ο οποίος θα κρατούσε την πετσέτα του Καλάθη αν φορούσε τα πράσινα, με τον Παπαπέτρου εμφανώς «βαρύ» μετά την Κίνα, τους Ράις και Τζόνσον ασταθείς προς ώρας, τον –σημαντικό σε τέτοια ματς- Βουγιούκα νοκ άουτ με ίωση και τον Τόμας ωσεί παρόντα, και πάλι καλά που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν είναι αποτυχία η ήττα από αυτή την Αρμάνι. Αποτυχία ήταν η ήττα στο Βιλερμπάν, και για τους δύο «αιώνιους», μιας ομάδα που έχασε με 40άρα στο Μόναχο. Και προφανώς είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά, πλέον, τα περιθώρια άλλων λαθών δεν υπάρχουν…


Αρθρο που δημοσιεύτηκε στη «Sportday» στις 19 Οκτωβρίου 2019.