Menu

Τα μαξιλάρια και ο δρόμος για τους ομίλους

Τα μαξιλάρια και ο δρόμος για τους ομίλους

Πέρυσι η Ζάλγκιρις αποκλείστηκε από τη Φέρεντσβαρος στον 2ο προκριματικό του Champions League, από τη Μούρα στον 3ο προκριματικό του Europa League και από την Μπόντο Γκλιμτ στα play offs του Conference League.

Πέρυσι η Νέφτσι Μπακού αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στον 2ο προκριματικό του Champions League, από την HJK Ελσίνκι στον 3ο προκριματικό του Europa League και από τη Μακάμπι Χάιφα στα play offs του Conference League.

Το νέο σύστημα σου δίνει μαξιλαράκια ασφαλείας. Αν ας πούμε αποκλειστείς από τον 1ο προκριματικό του Champions League, πας στον αντίστοιχο 2ο του Conference League.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα οπισθοχώρησης: μετά τη Μακάμπι Χάιφα στο UCL, η Σλόβαν Μπρατισλάβας στο UEL κι αν εκ νέου αποτύχει, θα πάει στο UECL για άλλα δύο ματς πριν τους ομίλους. Μαξιλαράκια ασφαλείας.

Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, δεν έχει άλλη ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ ήδη πάτησε την μπανανόφλουδα, ο Άρης όχι και στον 3ο γύρο έχουν Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σλάβια Πράγας. Αν όμως προκριθούν, στην κλήρωση των play offs μπαίνουν ως ισχυροί και μπορεί να τους λάχει καμιά Φέχερβαρ, καμιά Βίκινγκ, καμιά Σέπσι ή, το χειρότερο, να τραβήξουν Νις, Τβέντε, Αντερλεχτ.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/8.