Menu

Θρίλερ, βαθμοί και διαιτησία

Θρίλερ, βαθμοί και διαιτησία

𝝥𝝖𝝤 𝟱𝟰 𝝱. 𝞂𝝴 𝟮𝟯 𝝰𝝲. Ολυμπιακός*, Παναιτωλικός, Ατρόμητος*

𝝖𝝚𝝟 𝟱𝟬 𝝱. 𝞂𝝴 𝟮𝟮 𝝰𝝲. Αστέρας, ΟΦΗ*, Ατρόμητος*, Ολυμπιακός

𝝤𝝨𝝫𝝥 𝟰𝟵 𝝱. 𝞂𝝴 𝟮𝟯 𝝰𝝲. Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, ΑΕΚ*

𝝥𝝖𝝤𝝟 𝟰𝟳 𝝱. 𝞂𝝴 𝟮𝟯 𝝰𝝲. ΠΑΣ Γιάννινα*, Ιωνικός, Βόλος*

Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά πρωτοπόρος, κυρίως επειδή ο προπονητής του κατάλαβε ότι πρέπει να αρχίσει αν κοιτάει και τον πάγκο (στο 2-0 με τον Βόλο οι τρεις Σλοβένοι δεν ήταν στην ενδεκάδα). Έχει 54 πόντους και ιδεατά, με ένα χηνάρι στο Καραϊσκάκη, κλείνει τη regular season στους 61.

Η ΑΕΚ έχει 50 αλλά έχει να δώσει τέσσερα ματς, και όχι τρία. Έχει τρία βατά (για τα κυβικά της) συν τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρητικά μπορεί το 4/4 και να κλείσει στους 62, και 60 να πάει, της κάνει.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο ντέρμπι στα τελευταία τρία, ίσως το κλείσιμο της κανονικής περιόδου τον βρει ακόμη και κάτω από τον ΠΑΟΚ που ανέτως μπορεί το 3/3 και να πάει στους 56.

Δύο επισημάνσεις. Η πρώτη, αυτό που γράφω εδώ και καιρό: όλα θα κριθούν στα play offs, ίσως και… προτελευταία αγωνιστική. Ίσως και τελευταία. Ένα θρίλερ που καλό θα είναι να το απολαμβάνουμε.

Δεύτερη: η διαιτησία. Όταν βλέπω φαλτσοσφύριγμα, ρωτάω εαυτόν και ρωτάω εσάς: είναι στημένος ή απλά έκανε λάθος; Εκτός κι αν θεωρούμε τους διαιτητές ρομπότ που δεν κάνουν λάθη – ενώ άπαντες κάνουν λάθη στις δουλειές τους. Όλοι κάνουμε. Στην Τρίπολη έγινε ένα λάθος που ο ΠΑΟΚ το κατάλαβε δύο μέρες μετά. Απόψε ναι, έπρεπε να σφυρίξει στο τάκλιν του Ινγκασον (και νομοτελειακά να βγάλει κόκκινη). Ήταν στημένος ο Νορβηγός; Όχι.