Menu

Mundostories #140 Το γκολ του Ζανέτι έσωσε, άθελά του, μια ζωή…

Mundostories #140 Το γκολ του Ζανέτι έσωσε, άθελά του, μια ζωή…

🏆 𝟔𝟎 𝚮𝚳𝚬𝚸𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚳𝚶𝚼𝚴𝚻𝚰𝚨𝚲 𝟐𝟎𝟐𝟐 🇶🇦

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 140 👇 𝚻𝛐 𝛄𝛋𝛐𝛌 𝛕𝛐𝛖 𝚭𝛂𝛎𝛆𝛕𝛊 𝛆𝛔𝛚𝛔𝛆, 𝛂𝛉𝛆𝛌𝛂 𝛕𝛐𝛖, 𝛍𝛊𝛂 𝛇𝛚𝛈…

Ο Χαβιέ Ζανέτι δεν σκόραρε συχνά αλλά το πιο διάσημο γκολ που έβαλε έκανε όντως τη διαφορά, αφού έσωσε έναν άνθρωπο.

Ο Αργεντίνος έκανε τρομερή δουλειά στο γήπεδο επί χρόνια, αλλά δεν έβγαζε γκολ. Δεν ήταν αυτή η δουλειά του άλλωστε. Κάθε γκολ του ιστορικού αρχηγού της Ιντερ επομένως ήταν ένα… ξεχωριστό γεγονός. Και πόσο πιο ξεχωριστό γεγονός μπορεί να είναι ένα γκολ, από το να σώσει μια ανθρώπινη ζωή; Κι όμως, ο Ζανέτι, έστω όχι με τη φανέλα των «νερατζούρι», το είχε καταφέρει αυτό. Κι ας μην το ήξερε ούτε ο ίδιος εκείνη τη στιγμή…

Ολα έγιναν στο Μουντιάλ 1998 στη Γαλλία. Ενας από τους αγώνες στη φάση των «16» ήταν το Αργεντινή – Αγγλία και στις εξέδρες του γηπέδου βρισκόταν ένας Πολωνός χρηματιστής, άνθρωπος των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Ο Μάρεκ Κόμπαζ, περί ου ο λόγος, ήταν στο γήπεδο της Σεντ Ετιέν, πόλη στην οποία έμενε, προκειμένου να απολαύσει το θέαμα. Με την Αγγλία να προηγείται με 2-1, όμως, αποφασίζει να φύγει στο τέλος του ημιχρόνου. Για να πάει πού; Στο σπίτι του, είναι η απάντηση, προκειμένου να βγάλει βόλτα τον σκύλο του και μετά να αφήσει το αυτοκίνητό του σε ένα συγκεκριμένο πάρκινγκ. Αυτή ήταν η ρουτίνα του.

Στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, όμως, η Αργεντινή ισοφαρίζει με τον Ζανέτι. Ετσι, με το σκορ στο 2-2, ο Κόμπαζ αποφασίζει να παραμείνει στο γήπεδο μέχρι το τέλος. Και ήταν ένα τέλος που άργησε να έρθει, αφού ακολούθησαν παράταση και πέναλτι. Και όσο παρακολουθούσε την παράταση και τα πέναλτι, το αυτοκίνητό του είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Ο λόγος; Ηταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Παραμένει άγνωστη ως σήμερα η αιτία της παραλίγο δολοφονικής ενέργειας. Ωστόσο λόγω του Ζανέτι άλλαξε την απόφασή του και τελικά να… ζήσει.

Στο ίδιο ματς ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εξελίχθηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο όταν αποβλήθηκε μετά την κλοτσιά στον Ντιέγκο Σιμεόνε. Αρκούσε, για να «κρεμαστεί» το νούμερο 7 σε όλα τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων της 1ης Ιουλίου, με την «Daily Mail» να κυκλοφορεί με τίτλο «Δέκα ηρωικά λιοντάρια και ένα ανόητο παιδί…»! Ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τον Μπέκαμ στην Αγγλία είναι η «υποδοχή» που του επεφύλασσαν οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ στις 22 Αυγούστου, στη χαραυγή της χρονιάς του ιστορικού τρεμπλ για τη Γιουνάιτεντ το 1999. Όταν λοιπόν οι «χάμερς» αντιμετώπιζαν τους «κόκκινους διαβόπουλος » στο «Άπτον Παρκ» για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League (0-0), περίπου 10.000 φίλοι των γηπεδούχων κρατούσαν στα χέρια τους ισάριθμες κόκκινες κάρτες πάνω στις οποίες αναγραφόταν ο τίτλος «προδότης του Έθνους»…