Menu

Mundostories #209 Γερμανικό… déjà vu;

Mundostories #209 Γερμανικό… déjà vu;

🏆 Γερμανικό… déjà vu;

✍️ 🅼🆄🅽🅳🅾🆂🆃🅾🆁🅸🅴🆂 ⏳

#Story No 209 👇

Οι Γερμανοί απέτυχαν.. ξανά. Δεν κατόρθωσαν να «μπουν με το δεξί» στο Παγκόσμιο Κύπελλο και για τρίτη φορά στην μεγάλη τους ιστορία στο Μουντιάλ, ξεκίνησαν με ήττα. Και ήταν μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου η «μάνσαφτ» ηττάται χάνει στον εναρκτήριο αγώνα της, κάτι που είχε συμβεί και στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, όταν και είχε ηττηθεί από το Μεξικό.

Οι Γερμανοί, Δυτικοί ή… ενωμένοι, έχουν συμμετάσχει συνολικά 20 φορές σε Μουντιάλ, απουσίασαν μόνο το 1950 και τότε λόγω της τιμωρίας τους μετά τον πόλεμο. Στις πρεμιέρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων, τα «πάντσερ» έχουν απολογισμό, 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.

Πριν από 40 χρόνια, η Δυτική Γερμανία είχε ηττηθεί με 2-1 από την Αλγερία. Στο Μουντιάλ του 1982 αν και μπήκε με το… αριστερό στην διοργάνωση, η «νασιοναλμανσαφτ» έφθασε έως τον τελικό, όπου και ηττήθηκε από τους Ιταλούς με 3-1.

Το 2018, όταν η Γερμανία ηττήθηκε ξανά στην πρεμιέρα, αποκλείσθηκε στους ομίλους, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση, ενώ εφέτος απέναντι στην Ιαπωνία ήταν η τρίτη φορά.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι και οι φορές που η Γερμανία προηγήθηκε στο σκορ και μετά το τέλος του 9ολεπτου είχε δεχθεί την ολική ανατροπή κι έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι. Στο παρελθόν, δεν είναι μόνο η Ιαπωνία που το έχει καταφέρει. Ελβετία (2-4 το 1938), Σουηδία (1-2 1958), Αυστρία (2-3, 1978) και Βουλγαρία (1-2, 1994) είχαν καταφέρει να… γυρίσουν το παιχνίδι, με αντίπαλο την Γερμανία και να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα.