Menu

Μποζιονέλος, προγνωστικά Τρίτης 13/12 | Main στο 2.15, special έως… 5.70

Μποζιονέλος προγνωστικά

 Μποζιονέλος προγνωστικά. Με ακούτε και στον Libero 107,4 FMστην περίοδο του Μουντιάλ (αλλαγή!) στις 09:40 το πρωί σε Γιώργο Μύρτσο και Άννα Ορφανίδου! Για να πιάνουμε όλο το φάσμα…

Οι προτάσεις ανεβαίνουν και στο προσωπικό μου Τelegram όπου κουβεντιάζουμε για στοίχημα, καθώς και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Μπορείτε επίσης να δείτε βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube αλλά και στο TikTok.

Το Σάββατο: όταν πληρώνει το βασικό bet (Αγγλία – Γαλλία over 2 στο 1.75 το τελευταίο) είμαστε καλά, το άστοχο πέναλτι του Χάρι Κέιν χάλασε όμως κάμποσα σημεία, πιάσαμε όμως και γκολ Ζιρού στο 3.50, και τα φάουλ του Μαρόκου στο 1.95… 

Τα αφιερώματά μου στα ημιτελικά

Μποζιονέλος προγνωστικά και σκέψεις

Αργεντινή – Κροατία: αν είναι φέτος η ώρα της θα φανεί… στον τελικό αλλά έχω την αίσθηση ότι ο αποψινός ημιτελικός θα δώσει… φόρα στην Αργεντινή. Διότι παίζει με μια Κροατία που ναι μεν έχει μια refuse to lose αντιμετώπιση των νοκ άουτ (βλ. παρακάτω) αλλά αντιμετωπίζει μια ομάδα με μεγάλα κενά διαστήματα στα παιχνίδια της. Η Βραζιλία βλακωδώς δεν το εκμεταλλεύτηκε στον προημιτελικό. ΟΚ, Μόντριτς, Ράκιτιτς κλπ. αλλά μιλάμε για μια ομάδα που σκόραρε ως τώρα, στα 90λεπτα, 4 φορές ενάντια… στον Καναδά και μία με την Ιαπωνία: μηδέν γκολ με το Μαρόκο, μηδέν με το Βέλγιο (όπου δεν άξιζε καν τον βαθμό), μηδέν με τη Βραζιλία, ισοφάριση στο 117’ από το… πουθενά, ξανά πρόκριση στα πέναλτι.

Συμπαθέστατοι οι Κροάτες αλλά νισάφι κάπου…

Από την άλλη βέβαια, και στα δύο νοκ άουτ η «αλμπισελέστε» δέχθηκε late goal και η παρουσία του Ταλιαφίκο αντί του τιμωρημένου Ακούνια συνιστά πρόβλημα στα αριστερά.

Με τη… φόρα της Αργεντινής απόψε, αλλά πριν περάσω στα σημεία, εν συντομία τα σημαντικότερα στατιστικά (πάντα βοηθούν) που… αλίευσα.

  • Δεν έχουν ισοπαλία στα άλλα δύο μουντιαλικά τους: 1-0 η Αργεντινή το 1998, 3-0 η Κροατία το 2014, αμφότερα όμως σε όμιλο.
  • Η Αργεντινή έχει 4/4 προκρίσεις από ημιτελικούς! 6-1 τις ΗΠΑ το 1930, 2-0 το Βέλγιο το 1986 και στα πέναλτι με Ιταλία το 1990 και Ολλανδία το 2014.
  • Η Κροατία, αντίστοιχα, είναι στο 1/2 με 2-1 από τη Γαλλία το 1998 και 2-1 την Αγγλία το 2018 (αλλά στην παράταση).
  • Στο 1-1-6 η Κροατία ενάντια σε λατινοαμερικάνικες ομάδες στο Μουντιάλ, η ισοπαλία τις προάλλες με τη Βραζιλία.
  • Η Αργεντινή, με εξαίρεση τον τελικό του 1930 από την Ουρουγουάη, όποτε αποκλείεται ή χάνει στα νοκ άουτ των Μουντιάλ είναι μόνο από ευρωπαϊκή χώρα.
  • Η Αργεντινή έχει 25 μήνες να δεχθεί πρώτη γκολ σε αγώνα της (!) ενώ δεν δέχθηκε γκολ σε κανένα πρώτο ημίχρονο των πέντε αγώνων της.

Μποζιονέλος, προγνωστικά Τρίτης 13/12 | Main στο 2.15, special έως… 5.70

  • Η Κροατία έχει δεχτεί πρώτη γκολ στα τελευταία επτά της παιχνίδια στο Μουντιάλ, σε όσα υπήρξε σκοράρισμα.
  • Η Κροατία έχει μόλις 3 ήττες στο 90λεπτο σε 15 νοκ άουτ ματς σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και Euro.
  • Επιμέρους σε Μουντιάλ η Κροατία έχει απολογισμό στα νοκ άουτ 2-5-1 με μόνη ήττα από τη Γαλλία στον ημιτελικό του ’98 ενώ και τις 5 φορές που πήγε σε έξτρα χρόνο, προκρίθηκε (4 φορές στα πέναλτι και 1 στην παράταση)!
  • Η Αργεντινή μετρά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων 5/6 προκρίσεις στα πέναλτι (κορυφαία στη σχετική λίστα, με τόσα ματς) και 3/4 προκρίσεις στην παράταση.

Με ξέρετε, αν δω κάτι να κρατάει χρόνια και το… σηκώνει το timing, αρέσκομαι να το κοντράρω. Είναι όντως η στιγμή που η Αργεντινή δεν θα προκριθεί για πρώτη φορά από μουντιαλικό ημιτελικό; Δύσκολα. Η Κροατία έχει (και) τρομερή ρέντα, στα νοκ άουτ, δεν είναι απλά άξια αλλά μια σοβαρή ομάδα με αποτελεσματική επίθεση θα την υποτάξει, ούτε φυσικά η Ιαπωνία ήταν τέτοια, ούτε (ως αποδείχθηκε) η Βραζιλία. Τέσσερα χρόνια πριν, το 2018, στα νοκ άουτ η Κροατία δεν ήταν καλύτερη ούτε της Δανίας, ούτε της Ρωσίας μα τις απέκλεισε στα πέναλτι, πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία.

Όσο κι αν τους… πάω, κάπου όπα με το κοκαλάκι της νυχτερίδας… Βέβαια, ένα σενάριο είναι να αποκλειστούν οι Κροάτες στα πέναλτι ή στην παράταση, κάτι που δεν έχουν βιώσει σε Μουντιάλ ακόμη. Βάλτε κι αυτό το… τρελό σερί των 25 μηνών (και 31 αγώνων!) που η Αργεντινή δεν δέχεται πρώτη γκολ σε αγώνα, πλέκεις ένα σενάριο να το κοντράρεις. Αλλά με μια Κροατία που στα Μουντιάλ δέχεται αυτή πρώτη το γκολ;

Μποζιονέλος, προγνωστικά Τρίτης 13/12 | Main στο 2.15, special έως… 5.70

Ας είναι. Μια σκέψη να κυνηγά το σκορ η Αργεντινή αλλά να μην ηττηθεί, αγοράστηκε, σε λογική fun bet. Όπως, σε ανάλογη, να λήξει ισόπαλο και να προκριθεί η Αργεντινή (σε παράταση ή πέναλτι).

Σφυρίζει ο Ντανιέλ Ορσάτο, 11 κάρτες έδειξε σε δύο ματς (Κατάρ – Ισημερινός 0-2 και Αργεντινή – Μεξικό 2-0), στο πρώτο εξ αυτών έδωσε με ευκολία πέναλτι. Παραδόξως με τα χρόνια δεν τα καταλογίζει εύκολα αλλά απόψε ο Ιταλός έχω την αίσθηση ότι θα σταθεί στο… ύψος του, ευκαιρίες θα του δοθούν πάντως.

Για κάρτες, ο αντί-Ακούνια θα είναι απόψε ο Ταλιαφίκο που ξεκίνησε με τη Σαουδική Αραβία και τον είχαν κάνει… γιογιό από εκεί, βρίσκω αξία.

Σε άλλα ειδικά παικτών, ο Ιβάν Πέρισιτς (που έχει σκοράρει σε πέντε τουρνουά Μουντιάλ και Euro) πλην της πρεμιέρας με το Μαρόκο, που έκανε μόνο ένα σουτ και στην πορεία είδαμε τι εξαιρετική ομάδα έχουν οι Βορειοαφρικανοί, είχε τουλάχιστον δύο σουτ στα τέσσερα επόμενα: από 2 με Καναδά και Βέλγιο, 5 με την Ιαπωνία και 3 με τη Βραζιλία, η αξία στο over 1,5 του.

Εξαιρετικός όσο παίζει είναι ο Εντσο Φερνάντες, κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτός κάνει τη διαφορά στη φετινή «αλμπισελέστε», θα μπορούσε με την Ολλανδία να εξελιχθεί σε… ήρωα έχοντας τρομερό σουτ στο δοκάρι στο 120’. Ας δοκιμάσει το πόδι του κι απόψε, έστω μια φορά.

Τέλος, το βασικό μου bet για απόψε είναι να μπει από τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Αργεντινή άλλωστε σκόραρε και στα πέντε της, η Κροατία… σε ένα. Και να σπάσει το πρώτο σερί, ας βγει το δεύτερο.

Βασικό bet

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Γκολ και στα δύο ημίχρονα (2.15)

Special bets

21:00 Αργεντινή – Κροατία: 1ο γκολ Κροατία και 1Χ τελικό (5.70)

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Χ τελικό & πρόκριση Αργεντινής (5.20)

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Καταλογισμός πέναλτι (3.15)

Ειδικά παικτών

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Να δεχθεί κάρτα ο Ταλιαφίκο (3.35)

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Πέρισιτς over 1,5 προσπάθειες για γκολ (2.27)

21:00 Αργεντινή – Κροατία: Φερνάντες over 0,5 σουτ στην εστία (2.65)