Menu

Γιουβέντους. Ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε… Μουντιάλ

Γιουβέντους. Ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε… Μουντιάλ

Οκτώβριος 1975. Η τότε πανίσχυρη Γκλάντμπαχ υποτάσσει με 2-0 τη Γιουβέντους στο Μένχενγκλαντμπαχ με τέρματα των Γιούπ Χάινκες και Αλαν Σίμονσεν πριν καν βγει το ημίχρονο. Με Ούντο Λάτεκ στον πάγκο τότε τα «πουλάρια», με Στίλικε, Φογκτς, Σάφερ και ένα ακόμη Δανό, τον Χένινγκ Γένσεν κόντρα στους «μπιανκονέρι» του Κάρλο Παρόλα που είχαν Τζοφ, Τζεντίλε, Σιρέα, Ταρντέλι, Μπέτεγκα και Αλταφίνι. Λίγα χρόνια μετά το… ανέκδοτο έλεγε ότι η Γιουβέντους έγινε ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε… Μουντιάλ, το 1982 στην Ισπανία (και όχι άδικα).

Η Μπορούσια πήρε 2-2 στη ρεβάνς και πέρασε αλλά η εν λόγω ήταν η τελευταία της νίκη υποδεχόμενη Ιταλούς, έκτοτε 0-4-1 (και, συνολικά, 2-5-1, μόνο από τη Φιορεντίνα προ διετίας ηττήθηκε).

Απόψε υποδέχεται τη Ρόμα η οποία στο 1-1 του «Ολίμπικο» με την Γκλάντμπαχ απώλεσε ευκαιρία για να κάνει βήμα πρόκρισης, σε παιχνίδι υπό καταρρακτώδη βροχή και με αστείο πέναλτι ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Είναι όμως σε καλή κατάσταση, παρά τις απουσίες «έχτισε» σερί τριών νικών στη Serie A με δύσκολο πρόγραμμα και αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο της Bundesliga μεν, η οποία όμως έχει… θεματάκια ιατρικώς: αμφίβολοι ο φορμαρισμένος Τιράμ και ο Ελβέντι, λογικά ο Πλεά παίρνει θέση στην κορυφή, παίζει να γίνει rotation από πλευράς Μάρκο Ρόζε καίτοι τα «πουλάρια» δεν έχουν ακόμη νίκη στον όμιλο. Σταθερά εκτός από τους «τζιαλορόσι» οι Σπινάτσολα, Κριστάντε, Κάλινιτς, Μκχταριάν, Τζαπακόστα και Πελεγκρίνι, γυρίζουν όμως Ντιαβαρά και Φάτσιο.

Η οποία Ρόμα έχει 4-1-11 επί γερμανικού εδάφους αλλά είναι χωρίς νίκη από το 2000 και το 3-0 στο Αμβούργο (με Αλνταΐρ, Ντελβέκιο και Σάμουελ να σκοράρουν για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο), έκτοτε 0-1-3, η ισοπαλία το ’15, στην τελευταία της επίσκεψη, με… 4-4 στο Λέβερκουζεν.


Δημοσιεύτηκε στο Foxbet.gr στις 7/11/2019