Menu

Η νέα σεζόν θα έχει πολλές… αλεπούδες

Η νέα σεζόν θα έχει πολλές… αλεπούδες

Πολύ… προχωρημένη η σκέψη, με πολλά «ίσως» και «αλλά». Ωστόσο… Ναι, είναι πολύ νωρίς να παρθεί απόφαση διακοπής οποιουδήποτε πρωταθλήματος, για τη σεζόν, από τις αρχές Απριλίου. Eχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος του Ιουνίου ή το τέλος του Ιουλίου. Και… ως εκεί. Ο πρόεδρος της UEFΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε χθες στο ZDF και έβγαλε ειδήσεις:

Πρώτον, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη ως τις 3 Αυγούστου, προφανώς για να ξεκινήσει άμεσα… η επόμενη σεζόν.

Δεύτερον, κρίνει ως προτιμότερο για όλους να παιχτεί ποδόσφαιρο έστω και χωρίς κόσμο στις εξέδρες, αλλά με «όπλο» την τηλεόραση. Αν θυμηθείτε τα ματς του Champions League που είδαμε χωρίς κόσμο, ουδείς κατανοεί το… προτιμότερο.

Τρίτον, «αν οι κυβερνήσεις δεν το επιτρέψουν, δεν θα διεξαχθούν αγώνες». Το σημαντικότερο, το είπε στο τέλος.

Ποια η… σκέψη λοιπόν; Φανταστείτε μια σεζόν να τελειώνει άρον άρον, ντάλα καλοκαίρι (κορωνοϊού επιτρέποντος), να ξεκινά στο καπάκι η επόμενη, αγώνες κάθε εβδομάδα, συν ότι πρέπει να χωρέσουν κάπου τα Κύπελλα, τα ευρωπαϊκά ματς και οι Εθνικές, κοντολογίς… μύλος. Και τρομερά μεγάλη επιβάρυνση για τους πρωτοκλασάτους παίκτες, αυτούς που το καλοκαίρι του 2021 θα κληθούν να αγωνιστούν σε Euro και Copa America. Θυμήθηκα, λοιπόν, εκείνη τη σεζόν της Λέστερ και κάτι που λέει, σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι η νέα σεζόν θα έχει πολλές… αλεπούδες. Εκπλήξεις, απρόσμενες.