Menu

Πάρμα – Γιουβέντους. Κάποτε συνέθεσαν ευρωπαϊκό τελικό

Πάρμα – Γιουβέντους. Κάποτε συνέθεσαν ευρωπαϊκό τελικό

Με γκολ του Χοσέ Μάουρι, τη σεζόν του υποβιβασμού της (2014-15) η Πάρμα νικούσε για μόνη φορά, στα τελευταία 13 τους επίσημα ανεξαρτήτως έδρας, τη Γιουβέντους, ήτοι τη σχεδόν τελευταία δεκαετία μόνο μια φορά τα κατάφερε.

Πλην όμως, στο «Ενιο Ταρντίνι» για το πρωτάθλημα, με την παράδοση στο 7-10-9, έχει να κριθεί ματς με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά εδώ και 25 χρόνια: από το 3-1 της «βέκια σινιόρα» τον Ιανουάριο του 1995, τότε με ένα γκολ του Πάουλο Σόουζα και δύο του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, είχε ανοίξει το σκορ για τους «παρμέντζι» ο Ντίνο Μπάτζιο. Και πλην του Πορτογάλου αγωνιζόταν στη Γιούβε τότε ένας ακόμη μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ρόμπερτ Γιάρνι.

Ο οποίος Ντίνο Μπάτζιο, τέσσερις μήνες μετά, στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου UEFA σκόραρε, σε αμφότερα, χαρίζοντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Πάρμα του Νέβιο Σκάλα που είχε τότε τον Πορτογάλο αμυντικό «ογκόλιθο» Φερνάντο Κόουτο, τον Κολομβιανό φορ Φαουστίνιο Ασπρίγια, τον Αργεντινό Ρομπέρτο Σενσίνι και τους (τότε ή αργότερα) διεθνείς Τζιανφράνκο Τζόλα, Λουίτζι Απολόνι, Ρομπέρτο Μούζι, Στέφανο Φιόρε, Αντόνιο Μπεναρίβο.